Jurist- og advokathjælp

Skilsmisseadvokat

Beskriv din situation helt anonymt og uforpligtende og modtag op til 3 gratis tilbud fra skilsmisseadvokater

Beskriv din opgave

Se eksempel på en opgavebeskrivelse

0/1000
Dine kontaktoplysninger

Dit valg: Ingen adresse valgt

Verificér via SMS eller e-mail

Masser af tilfredse brugere

Ekstrem hurtig og effektiv! Colego.dk udviste hurtig og effektiv eksekvering på min forespørgsel. Jeg kan kun anbefale at benytte Colego.

Kasper Thomsen

Super nemt og ligetil! Jeg har flere gange indhentet tilbud via Colego og er særdeles tilfreds med deres service. {...} de firmaer jeg har fået kontakt til, har alle ydet et super stykke arbejde.

Pia Andersen

Professionelle. Fik 3 tilbud af tømrermestrer, som var og besigtigede. Alle sendte brugbare tilbud efter deres vurdering.

Paw Albin Løvendahl

Skilsmisse – når kærligheden ender

For de fleste er det en bitter pille at sluge, når deres ægteskab ender med en skilsmisse. Og selv hvis parterne er rimeligt enige om, hvordan tingene skal deles, opstår der nemt uenighed og ufred. For hvor meget tid skal hver især have med børnene? Hvordan skal boligen deles og skal den ene betale bidrag til den anden?

Når enden er (nogenlunde) god

Der er forskel på at blive skilt og blive separeret. Separationen kan gå forud for den egentlige skilsmisse. Det er en slags prøveperiode, hvor parterne har mulighed for at tænke over, om de skal skilles permanent, eller om de ønsker at genoptage ægteskabet.   

En separation ophæver ikke selve ægteskabet, så man kan ikke blive gift med en anden, så længe man er separeret. Men separationen ophæver mange af de andre rettigheder, man har i et ægteskab. Man mister f.eks. retten til at arve hinanden, når man bliver separeret.

Man kan sagtens søge om skilsmisse med det samme, hvis man er enige om evt. ægtefællebidrag samt deling af børn og bolig. Men selvom I er enige, er det fornuftigt, at en advokat rådgiver jer, inden I indsender ansøgningen til Borger.dk. Det sikrer, at I udfylder papirerne korrekt og at ingen kommer til at acceptere betingelser, de senere fortryder. 

Hvis I ikke kan blive enige om skilsmisse

Hvis I ikke kan blive enige om, hvordan I skal skilles. Eller den ene part ønsker skilsmisse og den anden ikke gør, bliver I indkaldt til en vilkårsforhandling i Statsforvaltningen. Mødet er et forsøg på at løse jeres uenigheder. Det er en god idé at have en advokat med, som kan varetage jeres interesser.  

Hvis det lykkes at blive enige på mødet, får I et juridisk dokument med hjem, der viser at I er blevet enten skilt eller separeret. Hvis I ikke kan blive enige, bliver jeres sag givet videre til Byretten.

Det her skal I have styr på, hvis I skal igennem en skilsmisse:

  • Ansøgningen om skilsmisse på Statsforvaltningens hjemmeside. Hvis man har valgt at blive separeret, skal man selv huske at ansøge om skilsmisse efterfølgende
  • Bodeling er delingen af det samlede bo (både aktiver og passiver). Der er særlige regler for bodeling, hvis I har en ægtepagt (særeje)
  • Hvis I har børn, skal I tænke over, hvordan forældremyndigheden skal deles, hvor børnene skal have folkeregisteradresse og hvordan samværet med dem skal fordeles
  • Ind imellem kan det også komme på tale at kigge på de to parters pension, men pensionen er ikke omfattet af almindelige regler om deling ved skilsmisse

Få op til 3 advokattilbud til din skilsmisse

Start gratis her