Vinylgulve

Nemt, gratis og uforpligtende
Tilbud indhentet på 114.501 opgaver
Mere end 500 samarbejdspartnere tilmeldt Colego

Du kender sikkert godt vinylgulve fra offentlige bygninger som hospitaler og biblioteker – eller fra en svag og grå erindring fra folkeskolens fællesrum. Det er nok de færreste, der forbinder vinylgulv med private, moderne hjem. Men grunden til, at vinylgulv har været brugt i offentlige bygninger så længe, er, at materialet er billigt, alsidigt, slidstærkt og nemt at rengøre. Disse egenskaber er dog også en stor fordel hjemme i privaten!

I dag behøver vinylgulv heller ikke være gråt og kedeligt. Du kan få mange forskellige slags belægninger, der til forveksling ligner klinker eller trægulv, men som har vinylgulvets praktiske egenskaber.

Vinylgulvets mange praktikaliteter

Vinylgulv er utroligt praktisk og egner sig til stort set alle rum, fordi det er slidstærkt og kan fås i mange design. Og så er det billigt.

Et alsidigt og slidstærkt gulv

Et af de rum i hjemmet, hvor vinylgulv er særligt oplagt, er køkkenet. Køkkengulvet er udsat for lidt af hvert, når madlavningen først går i gang. Hvis du har trægulv i køkkenet og spilder væsker, vil der hurtigt opstå pletter, der kan være svære at fjerne igen. Hvis du har fliser i køkkenet og taber glas eller porcelæn, går det sandsynligvis i stykker. Vinylgulv tåler i modsætning til trægulv, at der bliver spildt vand og andre væsker. Det er nemt at tørre af – og derfor også nemt at rengøre og vedligeholde. Vinylbelægning er derudover et blødt materiale, så der sker som regel heller ikke noget ved, at du taber glas eller skåle på gulvet. Det bløde materiale gør også, at det er behageligt at stå på i længere tid ad gangen, hvilket du helt sikkert også bliver glad for, hvis du bruger meget tid i køkkenet.

Badeværelset er ligeledes et rum, der kræver grundig overvejelse, når man skal vælge gulvbelægning. Badeværelset er et vådrum, så det er ikke alle typer gulv, der egner sig hertil. Populære gulvvalg til vådrum er klinker og fliser, men vinyl kan også klare det, og det er som regel en billig løsning i forhold til de to andre. Der er dog forskel på vinylgulve – og hvis du skal lægge det i et badeværelse, skal du have fat i decideret vådrumsvinylgulv.

I vådrum skal vinylgulvet desuden svejses i sammenføjningerne, så der ikke opstår fugt. Svejsningen skal varetages af en autoriseret håndværker, f.eks. en gulvlægger.

Vinylgulvets mange ansigter

Hvordan ser vinylgulv ud? Det er svært at svare på, da det kan se ud på mange forskellige måder – hvilket er endnu en af vinylgulvets fordele. Du kan for eksempel få vinylgulv, der ligner træ, så det passer til eksempelvis kontoret, soveværelset og stuen. Og det er ikke bare én slags træ, men stort set alle de udtryk, du kan forestille dig: eg, bøg, ask m.m. i flere nuancer.

Til bryggers og køkken kan du også få vinylgulv i beton look eller som fliser, der er sammensat i naturtro mønstre, men som i virkeligheden er ét samlet stykke vinylbelægning.

Der er derfor ikke mange begrænsninger, når det kommer til vinylgulvets udseende, så du kan få et slidstærkt, vedligeholdelsesfrit og billigt gulv med alle de samme designmuligheder som almindelige trægulve, klinker, osv.

Et billigt gulv

Vinylgulv er et forholdsvist billigt gulv, hvis man sammenligner med klinker og trægulv. Du kan ofte finde vinylgulv til ca. 100 kr. pr. m2. Prisen varierer selvfølgelig fra producent til producent – og som regel vil vinylgulv i et særligt design som trælook eller naturstenslook være lidt dyrere. Dertil skal prisen for håndværkerens timeløn lægges oveni. Hvis du får en fagperson til at hjælpe dig med monteringen, vil du ofte kunne få et samlet tilbud, så du ikke selv behøver at finde og købe materialerne.

Montering af vinylgulv

Endnu en af vinylgulvets praktikaliteter er, at det kan lægges oven på dit eksisterende gulv. I hvert fald så længe det eksisterende gulv er hårdt og jævnt som for eksempel træ eller fliser. Det vil sige, at gulvtæppe og blødt materiale som linoleum og andet vinyl skal fjernes først.

Det vigtigste er, at det hårde underlag er ordentligt rent, inden du lægger vinylgulvet, så der ikke kommer ujævnheder i belægningen senere hen. Du skal derfor støvsuge og rengøre underlaget grundigt, inden du går i gang.

Vinylgulv kommer som regel i baner eller fliser. Nogle producenter sælger baner og fliser med kliksystem eller med dobbeltklæbende bagsider.

Nogle af faldgruberne ved montering af vinylgulv er, at man ikke får forberedt underlaget korrekt, og at man ikke får lagt belægningen ordentligt ude i hjørnerne. Selvom vinylgulve ofte bliver brandet som gør-det-selv-gulve, er det fornuftigt at få en professionel håndværker til at hjælpe dig, så du undgår ujævnheder og skader grundet mangelfuld udførsel eller forberedelse.

Få 3 tilbud på dit nye vinylgulv

Hvis du skal have anbefalet en håndværker, der kan lægge dit nye vinylgulv og hjælpe dig med alt det praktiske, er Colego det helt rigtige sted at starte. Vi samarbejder nemlig med dygtige håndværkere overalt i landet, både i de store byer som Aalborg, Århus og København og mindre byer med lokale håndværkere. Gennem vores netværk finder du blandt andet fagfolk, der arbejder professionelt med gulve, herunder vinylgulve, og mange andre opgaver i boligen og haven.

Når du benytter dig af vores platform, modtager du op til tre gratis og uforpligtende tilbud, så du kan nemt overskue dine muligheder.

For at modtage de tre tilbud skal du blot udfylde vores online formular, hvori du beskriver dit vinylgulvsprojekt. Herefter sender vi formularen ud til vores fagpartnere i dit nærområde, der selv byder ind på din opgave. Der går et par dage, hvorefter du modtager tilbuddene og helt frit kan vælge, hvilken af håndværkerne du vil arbejde sammen med.

Indhent tilbud på andre gulvopgaver

FAQ

Hvis du overvejer at få lagt vinylgulv i dit hjem, har du sikkert mange spørgsmål. Nedenfor har vi forsøgt at svare på de hyppigst stillede spørgsmål om vinylgulve, så du kan blive lidt klogere på emnet.

Hvor kan man bruge vinylgulv?

Vinylgulv kan lægges i stort set alle rum. Det mest almindelige er især køkken og bryggers, men du kan også sagtens få vinylgulv i opholdsrum som stue og værelser, der for eksempel har et design i trælook. Vinyl er støjdæmpende, så det kan være en fordel i netop køkken og andre opholdsrum.

Kan man få vinylgulv til badeværelse?

Du kan godt bruge vinyl i badeværelses. Hvis du vil have vinylgulv i vådrum som badeværelset, skal du dog have fat i specielt vådrumsvinylgulv og få en autoriseret håndværker til at svejse sammenføjningerne for at undgå fugt.

Hvad koster vinylgulv?

Priserne på vinylgulve er i den lave ende i forhold til andre typer gulvbelægning. Du kan som regel finde vinylgulv til ca. 100 kr. pr. m2. Prisen kommer selvfølgelig an på forhandleren og designet. Mange forhandlere sælger også billige rester af vinylgulve, så du har mulighed for at spare endnu mere.

Hvordan lægger man vinylgulv?

Vinylgulv kan enten lægges i baner fra en rulle eller med separate fliser. Det smarte ved vinylgulv er, at det kan lægges ovenpå dit eksisterende gulv, så længe det er jævnt og hårdt. Nogle typer vinylgulv fås med klik-system, andre er selvklæbende eller skal limes. Selvom vinylgulv ofte bliver omtalt som gør-det-selv-gulv, er det fornuftigt at alliere sig med en professionel håndværker, så det bliver lagt jævnt og pænt – også i hjørnerne. I vådrum er det altid nødvendigt med en fagperson, der kan svejse sammenføjningerne.

Hvordan rengør man vinylgulv?

Vinylgulv er nemt at rengøre, og det kræver som regel bare vand og mild sæbe. Fedtpletter eller andre farvede pletter skal fjernes hurtigst muligt, men der sker ikke noget ved, at du for eksempel taber vand på gulvet. Hvis du vil undgå ridser i belægningen, er det bedst at forebygge ved for eksempel at sætte filtdutter under stole- og bordben.

Hvordan ser vinylgulv ud?

Vinylgulv kan se ud på utallige måder, hvilket er en af gulvets fordele. Du kan for eksempel få ensfarvet vinylgulv og de klassiske sort-hvid køkkentern, men også vinylgulv, der imiterer træ, beton og natursten. Vinylgulv kan derfor være et pænt gulv og passe ind i alle rum.