Jurist- og advokathjælp

Advokater | Du får nem og gratis kontakt her

Modtag op til 3 uforpligtende tilbud fra kvalificerede advokater

Beskriv din opgave

Se eksempel på en opgavebeskrivelse

0/1000
Dine kontaktoplysninger

Dit valg: Ingen adresse valgt

Verificér via SMS eller e-mail

Sådan finder du den rette advokat

  1. Du beskriver nemt din situation til advokaterne
    Du beskriver nemt din situation til advokaterne
  2. Vi matcher dig med erfarne advokater nær dig
    Vi matcher dig med erfarne advokater nær dig
  3. Du får tilbud tilpasset dig og vælger frit det rette
    Du får tilbud tilpasset dig og vælger frit det rette

Masser af tilfredse brugere

Ekstrem hurtig og effektiv! Colego.dk udviste hurtig og effektiv eksekvering på min forespørgsel. Jeg kan kun anbefale at benytte Colego.

Kasper Thomsen

Super nemt og ligetil! Jeg har flere gange indhentet tilbud via Colego og er særdeles tilfreds med deres service. {...} de firmaer jeg har fået kontakt til, har alle ydet et super stykke arbejde.

Pia Andersen

Professionelle. Fik 3 tilbud af tømrermestrer, som var og besigtigede. Alle sendte brugbare tilbud efter deres vurdering.

Paw Albin Løvendahl

En god advokat kender de særlige spilleregler 

Advokater er med til at sikre, at vores retssystem fungerer. Det er advokaten, der kender alle de særlige spilleregler og lovprocedurer, og hvis man skal igennem en retssag, er det sund fornuft at have en god advokat på sit hold. Til forskel fra en jurist kan advokaten repræsentere dig i retten. Det kan for eksempel være en forsvarsadvokat, der giver advokathjælp i strafferet, eller en familieretsadvokat, der blandt andet giver advokathjælp til sager om forældremyndigheder.

En god advokat kan rådgive eller lave aftaler, så du i nogle tilfælde helt undgår at skulle gennem retssystemet – eller i hvert fald kun skal gennem dele af det. Den juridiske verden er svær at forstå for de fleste, og en advokat vil kunne se detaljer, som vi andre ikke kan – detaljer, der kan ændre en sag drastisk.

Det gør det til en god og værdifuld tidsinvestering at undersøge mulighederne for advokathjælp. Bruger du Colego til at finde en god advokat eller et advokatfirma med speciale i lige dit tilfælde, springer du også de besværligheder over, der ofte er forbundet med at prøve at finde den rigtige advokat. Der er mange områder inden for jura, og det kan være svært at vide, hvor din sag passer ind, hvis du som de fleste ikke har mere end en grundlæggende forståelse for den indviklede, juridiske verden. Det slipper du for at bekymre dig om med Colego!

Find advokat på Colego og få de bedste advokatpriser

Hvis du føler, at du har brug for advokatbistand, er du sikkert allerede presset på flere områder. Derfor behøver det at finde en advokat ikke tilføje mere pres til din hverdag. Med Colego kan du indhente tre advokattilbud baseret på en beskrivelse af dine behov. De 3 tilbud er ikke bindende – hvis ikke du føler, at du vil tage imod den tilbudte advokatbistand, lader du blot være med at kontakte nogen af dem.

Du sparer både tid og penge ved at bruge Colego, fordi du for det første ikke selv skal undersøge de mange advokattilbud i dit lokalområde, hvilket kan tage en del tid. For det andet får du en række gode tilbud, fordi advokaterne ved, at de konkurrerer med andre advokater om samme tilbud.

Det er ganske nemt at oprette en opgave på Colego. Du skal udfylde en formular med en beskrivelse af din opgave, deadline på opgaven og om det omhandler et privat eller erhvervsmæssigt anliggende. Det hele kan have indflydelse på, hvilken advokat der passer til dig. Derfor er det også vigtigt, at du beskriver opgaven grundigt nok – især når det kommer til juridiske anliggender, kan små detaljer gøre en stor forskel. Også når det kommer til, hvilken advokat der skal sættes på din sag.

Advokater | Få op til 3 tilbud her

Start gratis her  Efter kort tid vil du få tilsendt tre tilbud med advokater, der passer til din opgavebeskrivelse. Du kan sammenligne priser og vælge det tilbud, der passer dig bedst. Som nævnt er der ingen binding – hvis ikke de passer til dig, kan du blot ignorere tilbuddene.

Fordelen ved de tre tilbud er også, at Colego altid stræber efter at finde virksomheder i dit lokalområde. Når du skal have advokatbistand, er det for mange rart at kunne sidde ansigt til ansigt og tale sagens aspekter igennem, og i så fald er det nemmest og praktisk at have et advokatfirma tæt på, hvor du bor.

Anonym hjælp fra Colego til at få advokatbistand

Når du bruger Colego til at få hjælp til at finde en advokat til din sag, behandler vi dine oplysninger med varsomhed. Og vigtigst af alt: det er 100 % anonymt. Det er dig, der bestemmer, om du vil kontakte et advokatfirma, efter at du har modtaget de tre tilbud.

De kan ikke kontakte dig, og har ikke dine oplysninger. Det er først, hvis du vælger at kontakte en af advokaterne, at du ikke længere er anonym. Du skal derfor ikke være bekymret for at beskrive din sag for Colego – vi behandler dine oplysninger helt anonymt.

Advokaten hjælper dig med alt fra privatsager til virksomhedsjura

Advokaternes arbejdsfelt er bredt. Det kan gøre det svært at vide, hvad du reelt skal søge efter, når du skal have hjælp til din sag. Med Colego behøver du ikke bekymre dig om det – så længe du beskriver din opgave grundigt nok, skal du nok få den hjælp, du har brug for.

Advokatbistand kan for eksempel omfatte udformningen af juridiske dokumenter som ægtepagter og testamenter. Det er nogle områder, hvor du ikke skal gætte dig frem – det skal gøres helt rigtigt og være gældende, når tiden kommer, at de skal tages i brug. En advokat sørger for, at det hele er ratificeret og gyldigt, så du har dit på det rene.

En advokat hjælper også i private erstatningssager efter færdselsuheld, og når man skal finde fornuftige løsninger for samværet med børnene efter en skilsmisse. Her er der henholdsvis tale om en erstatningsadvokat og en familieretsadvokat. Det er to typer advokater, der er vant til at navigere i sager, hvor det måske er nødvendigt med et objektivt mellemled mellem parterne. Måske er parterne i et færdselsuheld ikke helt enige om, hvem der har skylden, og her er advokater trænet i at kommunikere sagligt og effektivt mellem de stridende parter. Det samme gælder i familieretten. Her er der ofte mange følelser involveret for begge parter, hvormed parternes advokater kan agere mægler, så begge parters interesser varetages ligeligt.

Virksomhedsjura er en anden fagretning. Hvis du er virksomhedsejer, skaber en erhvervsadvokat trygge juridiske rammer, som bliver tilpasset til din forretning og målsætning. De hjælper naturligvis også med at udforme kontrakter og lignende. Der er nok at tænke på, hvis du driver virksomhed i et vist omfang. Måske får du allerede hjælp af en revisor til at klare alt det, du ikke selv kan gøre dig helt klog på, og hvorfor ikke gøre det samme med de juridiske aspekter? Det er i virkeligheden på nogle områder mere vigtigt, så du er sikker på, at kontrakter, GDPR og de generelle juridiske regler, der uundgåeligt er i spil, når du opstarter og/eller driver virksomhed, varetages korrekt.

Som du kan se, er der mange typer advokater, og en advokat er typisk specialiseret i et bestemt område. Colego hjælper dig med at finde den advokat, der er specialist i din sag, så du får kompetent vejledning fra start til slut. 

Uafhængige advokater og offentlig retshjælp

Når en advokat er uafhængig, betyder det, at hverken staten eller andre kan presse ham eller hende i bestemte retninger. Det betyder også, at de ikke har andre økonomiske interesser eller motiver, der skal varetages. Med andre ord handler det om, at der ikke må være en interessekonflikt – advokatens interesser ligger udelukkende hos dig, der er hans eller hendes klient.

Hvis du ikke selv har råd til at hyre en advokat til at føre din sag, kan du søge om at få offentlig retshjælp. Alle borgere i Danmark har desuden mulighed for at få gratis advokatbistand til afklaring af juridiske problemer – som regel bare et kort råd gennem Advokatvagten. I nogle tilfælde er det muligt at få fri proces, hvormed staten betaler alle retssagens omkostninger, lige meget om du vinder eller taber den.

Har du brug for mere hjælp udover den grundlæggende, mundtlige rådgivning, som du har fået med den gratis advokatbistand, kan du ansøge om at få tilskud til advokatens salær gennem staten. Det er ikke alle, der kan få tilskud. Der er nogle betingelser for, hvem der kan få tilskud til retshjælp, og her handler det om din indkomst. Den må ikke være for høj, og den udregnes på forskellige måder, alt efter om der for eksempel er børn, en partner eller lignende indblandet i sagen.

Få hurtig og gratis kontakt med dygtige advokater!

Er du klar til at oprette din opgave på Colego og få kontakt til en advokat? Det går hurtigt, er helt gratis og ikke bindende, og du er garanteret dygtige og seriøse advokater. Spring den besværlige proces over med at finde et advokatfirma eller på anden måde advokatbistand selv, og få hjælp til det hele – det kan betale sig i sidste ende, når du har en kompetent advokat, der nok skal føre dig sikkert gennem din sag.

FAQ – Bliv klogere på advokater og advokathjælp

Vi ved godt, at det kan være lidt af en mundfuld at finde advokathjælp. Og ikke mindst at forstå den juridiske verden, når du pludselig har brug for hjælp. Derfor har vi lavet en kort oversigt over nogle af de oftest stillede spørgsmål, når det kommer til advokater og advokathjælp. Vi håber, at de kan hjælpe dig godt på vej.

Er advokat og jurist det samme?

Advokater og jurister er ikke helt det samme, selvom nogle arbejdsområder overlapper. Både advokater og jurister har en universitetsuddannelse og kandidatgrad i jura. En advokat har, til forskel fra en jurist, også en treårs periode på et advokatkontor som fuldmægtig.

En advokat kan, lige som jurister, hjælpe med helt almindelig hverdagsjura. Forskellen mellem en jurist og en advokat er udover ovenstående, at en jurist ikke har mødepligt i retten. En jurist rådgiver på niveau med en advokat, men advokater kan repræsentere dig i retten, hvis der er brug for det.

Hvad koster en advokat?

Når du skal have advokathjælp, er det nok meget rart at vide, hvilket budget du skal have klar. Men det kan være svært at svare på, hvor meget en advokat koster, for det kommer meget an på, hvad den pågældende sag drejer sig om. Der er dog nogle vejledende timesatser og faste priser på bestemte typer opgaver, som du kan bruge som udgangspunkt. Ellers anbefaler vi at bruge Colego, så du får nogle forskellige bud på din opgave og på den måde kan få en god pris fra den helt rigtige advokat.

En typisk timesats for en advokat ligger mellem 1000 og 2500 kroner. Her skal du også være opmærksom på forskellen mellem en advokat og en jurist. En advokat vil typisk have en højere timesats end en jurist. Har du derfor ikke brug for den mere specialiserede advokat, der desuden kan repræsentere dig i retten, kan du med fordel vælge en jurist, så du ikke betaler mere, end der er behov for.

Nogle typer opgaver har en fast pris. For eksempel 5000-10000 kroner for rådgivning og dokumenthjælp på boligområdet og 2000-5000 kroner for rådgivning og dokumenthjælp i forbindelse med en skilsmisse. Den faste pris er dog afhængig af, at der ikke er brug for anden hjælp. Det gælder for eksempel, hvis du betaler for at få hjælp til at stifte et selskab, men derudover også har brug for hjælp til at udforme kontrakter, få styr på skatteregler og lignende.
Husk, at det er vejledende priser. Der kan være stor forskel på, hvor meget advokater tager for deres arbejde. Danmarks konkurrenceregler gør det umuligt at lave én fast pris for advokathjælp, men der er alligevel en lov om, at de kun må tage et rimeligt salær for det arbejde, de udfører.

Hvilken advokat skal jeg vælge?

Du skal vælge en advokat, der er specialiseret i den type sag, du har brug for hjælp til. Advokater er typisk specialiseret i en ting, og derfor er det vigtigt, at du finder den rigtige type, så han eller hun er klædt helt på til at hjælpe dig. Er du for eksempel ved at blive skilt, bør du vælge en skilsmisseadvokat, og er du ved at købe hus og er begravet i papirer om skødeskrivning, fortrydelsesret og bankgarantistillelse, skal du have fat i en boligadvokat.