Totalentreprise - få 3 uforpligtende tilbud fra 3 totalentreprenører

Lad dit byggeprojekt være en totalentreprise og giv det meste af ansvaret til en totalentreprenør

Beskriv din opgave

Se eksempel på en opgavebeskrivelse

0/1000
Dine kontaktoplysninger

Dit valg: Ingen adresse valgt

Er du ejer eller lejer? *

Verificér via SMS eller e-mail

Sådan finder du den rette totalentreprenør

 1. Du beskriver i store træk dit byggeprojekt
  Du beskriver i store træk dit byggeprojekt
 2. Vi finder totalentreprenører nær dig
  Vi finder totalentreprenører nær dig
 3. Du modtager tilbud og vælger selv det rette for dig
  Du modtager tilbud og vælger selv det rette for dig

Masser af tilfredse brugere

Ekstrem hurtig og effektiv! Colego.dk udviste hurtig og effektiv eksekvering på min forespørgsel. Jeg kan kun anbefale at benytte Colego.

Kasper Thomsen

Super nemt og ligetil! Jeg har flere gange indhentet tilbud via Colego og er særdeles tilfreds med deres service. {...} de firmaer jeg har fået kontakt til, har alle ydet et super stykke arbejde.

Pia Andersen

Professionelle. Fik 3 tilbud af tømrermestrer, som var og besigtigede. Alle sendte brugbare tilbud efter deres vurdering.

Paw Albin Løvendahl

Totalentreprise – hvad er det?

For den almindelige person, vil der være enormt mange aspekter, der skal holdes styr på i forbindelse med et byggeprojekt. Inden du går i gang med at undersøge de forskellige muligheder, er det værd at overveje hvilken entrepriseform, der passer til dig og dit byggeprojekt.

Der findes 3 forskellige entrepriseformer, som hver rummer forskellige aspekter af et byggeprojekt – fagentreprise, hovedentreprise og endelig totalentreprise. Entrepriseformerne er en måde at kategorisere de forskellige ansvarsområder i forbindelse med, eksempelvis, en renovering, om- eller tilbygning.

For at få det bedste resultat, og den bedste oplevelse, er det nødvendigt at være realistisk omkring din egen tid og viden på jura, økonomi og byggeteknik, for at du kan finde den rette entrepriseform.

De 3 entrepriseformer

Alt efter hvordan dit konkrete projekt ser ud og hvilket omfang det har, vil det være relevant at overveje entrepriseformer. For private boligejere er der typisk 3 entrepriseformer, der er værd at tage med i overvejelserne for et byggeprojekt:

 • Fagentreprise
 • Hovedentreprise
 • Totalentreprise

Uanset hvilken entrepriseform du tager i brug, anbefaler vi altid at have en uvildig rådgiver med på sidelinjen, så du sikrer at dit projekt lever op til dine forventninger.

Fagentreprise

Ved fagentreprise vil dit ansvar være meget stort og du skal løfte mange opgaver selv. Selvom du kan få hjælp fra en rådgiver, vil du selv være nødt til at indhente en byggetilladelse, stå for tegninger og beskrivelser og alt hvad der hører til byggeprocessen. Det vil sige, at der skal indhentes tilbud fra alle de fagpartnere, du har brug for – det kan være en tømrer, murer eller VVS installatør. Hvis du ønsker dette, giver vi, hos Colego, dig muligheden for at indhente op til 3 tilbud.

Foruden alle de aspekter, der går forud for selve byggeriet, vil du også skulle stå for af mægle for de enkelte fageksperter og du står alene med det juridiske og økonomiske ansvar. Det kan virke som en stor byrde at løfte alene, både tids- og ansvarsmæssigt. Det kan derfor være en god idé at tilknytte en rådgiver. Som regel, har de en høj timeløn, men ved denne entrepriseform, vil de penge være givet godt ud.

Ved denne entrepriseform, skal du derfor være hudløst ærlig overfor dig selv og være klar over hvilken mundfuld det er, at stå for alle aspekter ved et byggeprojekt. Det anbefales, at benytte denne entrepriseform – og indhente tilbud fra de nødvendige fagpartnere – ved mindre opgaver.

Hovedentreprise

Når du vælger hovedentreprisen, har du en hovedentreprenør, der står for at koordinere fagpartnere, økonomi og selve byggeriet fra enden til anden. Hovedentreprisen er sandsynligvis den mest almindelige blandt private bygherrer, da bygherren selv skal stå for at godkende alt. Samtidig, hviler ansvaret her ikke på privatpersonen, men på hovedentreprenøren, hvilket er den store forskel på fagentreprise og hovedentreprise.

Det betyder, at hovedentreprenøren tager sig af alle de byrder, du selv ville tage dig af under fagentreprisen. Herunder skal hovedentreprenøren også sørge for, at byggeriet er færdigt til den aftalte tid og kvalitet samt at tilknytte relevante fagpartnere. Det er som regel et håndværksfirma, der vil stå for den største del af byggeprojektet og eventuelle malere eller andre fagpartnere, vil fungere som underentreprenører.

Selvom byggeriet skal kvalitetssikres af hovedentreprenøren, er det altid en god idé at få en uvildig, professionel tilsynsførende for at kunne opdage eventuelle fejl og mangler og tage dem i opløbet. Det anbefales at bruge denne entrepriseform ved store eller mellemstore byggeprojekter.

Totalentreprise

Endelig har vi totalentreprise. Totalentreprisen benyttes oftest i forbindelse med meget store byggeprojekter – som for eksempel en tilbygning, helrenovering eller et nyt hus. Totalentreprenøren vil stå for alle aspekter af byggeriet og koordinerer alle fagpartnere og leverancer. Det gør, at du kun skal underskrive med én virksomhed og kun på én aftale.

En totalentreprenør har en professionel arkitekt, bygningskonstruktør og ingeniører tilknyttet, som kan stå for hele projekteringen. Men også ved denne entrepriseform, vil det være en god idé at tilknytte en uvildig, professionel tilsynsførende. På den måde, er du sikker på at tingene bliver gjort ordentligt fra starten. Den tilsynsførende vil så foretage fotografisk og skriftlig rapportering – og dermed opdage, hvis noget ikke er ordentligt lavet.

I forbindelse med en totalentreprise, har det siden 2008 været obligatorisk for entreprenøren at tegne en byggeskadeforsikring. Dette er til for at beskytte forbrugeren og på den måde nedbringe byggeskader. Med en byggeskadeforsikring, er du forsikret mod eksempelvis byggeskader og utætte tage.

Få op til 3 tilbud – helt uforpligtende

Start gratis her  

Fordele og ulemper

Der vil naturligvis være både fordele og ulemper ved de forskellige entrepriseformer. Vi kan derfor ikke understrege nok, at det er vigtigt du gør dig tanker om, hvor meget ansvar du har tid og viden til.

Det er altid dejligt at have fingeren på pulsen, som du vil have med en fagentreprise. Her står du selv for det hele, hvilket gør, at du kan lave ændringer i det æstetiske og byggetekniske. Det er overskueligt ved mindre byggeopgaver, som en enkelt fagpartner kan klare. Men samtidig er dette også en ulempe – at du selv står for det hele! Der er enormt meget at holde styr på og der er stor risiko for at du får et ringe byggeforløb, hvis du gaber over mere end du kan magte.

Ved hovedentreprisen afgives lidt ansvar til entreprenøren. Det gør det en smule mere omstændigt at ændre i planerne, men hvis der laves et godt udgangspunkt for byggeprojektet, kan det vendes til en fordel. Du skal dog stadig selv søge om byggetilladelse og udarbejde projektmaterialet. Her kan du dog på anden vis uddelegere opgaven til en arkitekt eller lignende.

Endeligt har totalentreprisen den fordel, at du overlader alle aspekter af byggeprocessen til én fagpartner. Det vil sige, at du kun skal henvende dig til ét firma, når du har valgt det bedste tilbud for dig. Du aflægger meget ansvar til totalentreprenøren, hvilket kan være en udfordring for mange – men så længe man sikrer sig en klar aftale og en klar plan for projektet, vil det i mange tilfælde være en befrielse, mere end en ulempe.

Tilbud på lokal totalentreprise

Står du med byggeplaner for den kommende tid – eller ønsker du blot et overslag på en pris for en tilbygning eller renovering? Så kan du nu, helt gratis og uforpligtende, få 3 tilbud fra 3 forskellige entreprenører, der kan løse din opgave. For at få det mest nøjagtige og et retvisende billede af prisen og byggeprocessen, vil vores fagpartner som oftest gerne ud at kigge på sagerne, inden der kan gives et endeligt pristilbud.

Hos Colego.dk, ønsker vi at du får de bedste priser. Det gør du lettest, hvis du har fået tilbud fra forskellige udbydere. På den måde, har du noget at forhandle med og du får en bedre idé om, hvilken pris du skal budgettere med.

Det eneste du skal gøre er at beskrive din opgave og omfanget af denne, indtaste dine kontaktoplysninger samt give et estimat for, hvornår du ønsker at påbegynde dit byggeprojekt. Dét er nemt – og tilmed gratis at indhente tilbud!